Brad Pitt Rajongói Oldal
Brad Pitt Rajongói Oldal
Brad Pitt
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Galéria
 
Extra/Downloads
 
Életrajz
Pit-Bull
 
Gyermekkorában szüleivel Springfieldben élt, ahol ő és két testvére (Doug és Jane) baptista neveltetésben részesült (templomi kórusban is énekelt). A szakközépiskolát a helyi Kickapoo Gimnáziumban végezte el. Az iskolában tagja volt a Kulcs és Törvényszéki Klubnak, valamint részt vett a színjátszó csoport és az énekkar munkájában, mindemellett sportolt is (golf, tenisz, úszás, baseball), és részt vett a diákönkormányzat munkájában is. A fiatal Brad eléggé heves természetű volt. Egy iskolai vitaest alkalmával pofonvágta egyik tanárát, ekkor ragasztották rá osztálytársai a Pit-Bull becenevet.
Tinédzserkorában barátaival zenekart alapítottak Brief Boys névvel, ahol Brad gitározott és énekelt. A város lakóit megdöbbentették egyedi fellépőruhájukkal: egy szál alsógatyában adták elő saját számaikat. A zene mellett a másik hobbija a mozi volt. Szüleivel gyakran jártak autósmoziba. Kedvenc filmjei közé tartoztak: A majmok bolygója, Szombatesti láz, Átlagemberek és a Száll a Kakukk fészkére.
A Szakközépiskola után - 1983-ban - a Missourie Egyetemre iratkozott be, ahol újságírásra szakosodott, azon belül is a hirdetésekre és a reklámgrafikákra. Az iskolában alkalmanként szerepelt egy-egy egyetemi showban és pózolt az egyetemi újságnak is. Már csak két kredit pont hiányzott a diplomájához, mikor úgy döntött, hogy otthagyja az egyetemet és elmegy Kaliforniába. Szüleinek azt mondta, hogy beiratkozik a Pasadena Művészeti Főiskolára és festészetet fog tanulni. Gyanútlan szülei ekkor még nem sejtették, hogy fiuk Los Angelesbe megy - mindössze 325 $ volt a zsebében - hogy szerencsét próbáljon.
A városban eleinte bútorok szállításával, limuzinok vezetésével tartotta el magát. Később csirkének öltözve reklámozta az "El Pollo Loco" (Bolond Csirke) étteremláncot. Az egyik munkatársa, akivel itt együtt dolgozott, Roy London tanárt ajánlotta neki, akitől színészetet tanulhat. Hamarosan Roy tanítványa lett és később jelesre vizsgázott nála.
 
Az első szerepek
 
Eleinte reklámfilmekben szerepelt, majd később kapott egy epizódszerepet a Dallasban (öt rész erejéig). A '80-as évek végén elkezdett meghallgatásokra és szereplőválogatásokra járni. Ennek eredményeként kisebb szerepeket kapott egy-egy játékfilmben: No Man's Land (1987), Kevesebb a nullánál (1987), Szerelem albérletben (1989), Kivégzős (1989). Az első jelentős szerepe A Nap sötét oldala című alkotásban volt. A filmet a háború előtt álló Jugoszláviában forgatták 1998 nyarán. Amikor a vágás és a végleges verzió már majdnem elkészült, a polgárháború kettészakította a vidéket és a legtöbb filmszalag elveszett. 1996-ban öt éves keresés után az összes eltűnt szalagot megtalálták és visszajuttatták a producernek, aki 1997-ben talált forgalmazót a filmnek. Brad ebben az alkotásban egy fiatal amerikait játszott, akit családja elküldött az Adriai tengerre, hogy megkeresse egy ritka bőrbetegség gyógymódját.
  1990-ben megtörtént az igazi áttörés a színész számára, Ridley Scott rendező kiválasztotta a Thelma & Louise egyik mellékszerepére (J.D.). Ezután sorra jöttek a filmszerepek és ajánlatok: Körön kívül (1991), Hűvös világ (1992), Folyó szeli ketté (1992). 1993-ban teljesen új oldaláról mutatkozott meg, elvállalta a Kalifornia című filmben az egyik főszerepet. Ez a karakter merőben más volt az eddigi szerepeihez képest. Az alkotásban egy kegyetlen és őrült gyilkost kellett megformálnia, segítségére volt ebben Juliette Lewis aki, a női főszereplő volt. Ugyanebben az évben szerepelt Quentin Tarantino Tiszta románc című filmjében.
 
Út a csúcsra
 
A kilencvenes évek közepétől Bradet a rendezők elhalmozták jobbnál jobb szerepajánlatokkal. Az Interjú a vámpírral (1994) című alkotásban Neil Jordan rendező Louis de Pointe du Lac szerepét osztotta rá. A film Anne Rice népszerű vámpír trilógiájának első része alapján készült, mely egyszerre csodálatos és hátborzongató. Olyan neves színészekkel volt lehetősége játszani, mint Tom Cruise és Antonio Banderas. Ez volt az első alkalom, hogy színészi képességeit jutalmazták. 1995-ben megkapta a legjobb színészi alakításért járó díjat az MTV Filmes Díjkiosztón.
Ezután következett a Szenvedélyek viharában (1994), melyben megmutatta, hogy tökéletesen alkalmas a drámai karakterek megformálására. A filmben három fivér sorsát kísérhetjük nyomon a polgárháborúk árnyékában. Pitt a középső testvért (Tristan) alakítja, aki a legvadabb és legszenvedélyesebb hármójuk közül.
 1995-ben lehetősége nyílt együtt dolgoznia David Fincher rendezővel a Hetedik forgatása alkalmával. A filmben David Mills nyomozót alakítja, akinek egy rejtélyes gyilkost kell kézrekerítenie. A női főszereplő Gwyneth Paltrow volt, aki a feléségét alíkította. Ekkor kezdődött közöttük az a románc, amely két és fél évig (1997-ig) tartott.  
  A 12 majomban az őrült tudóst Jeffrey Goines-t alakította, melyért begyűjtött négy díjat, köztük a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Golden Globe szobrocskát is. Ezután forgatta a Pokoli lecke (1996) és az Az ördög maga (IRA terroristát alakít) című filmeket.
 
Felejthetetlen alakítások
 
Brad Pitt egyik legnagyobb port kavart filmje az 1997-ben bemutatott Hét év Tibetben. Az alkotás megtörtént eseményeket dolgoz fel Tibet és Kína ellentétéről és háborújáról. Heinrich Harre ausztriai hegymászó a második világháború kezdetén indul el egy társával, hogy megmássza a Himalája legmagasabb csúcsát. Az expedíció nem teljesen úgy alakul, ahogy tervezte, ezért először egy fogolytáborba kerül, majd csodával határos módon megmenekül és Tibet fővárosában Lhászában talál menedéket. Itt találkozik a tizenéves Dalai Lámával, akivel később bensőséges kapcsolatot alakít ki és ennek hatására örökre megváltozik az élete. Emiatt a szerep miatt a színésznek megtiltották, hogy Kína földjére lépjen.
 David Fincher filmje a Harcosok klubja (1999) - melyben Pitt Tyler Durdent alakítja - szinte szembeköpi a fogyasztói társadalom tagjait. Ebben a szerepben ismét egy új oldaláról ismerhetjük meg. A karakter, amelyet megformál provokatív, cinikus figura, aki semmibe veszi a társadalmi szabályokat és elvárásokat. A filmben partnere Edward Norton, akivel nagyszerűen kiegészítik egymást. Ezután következett a Blöff (2000), melyben egy roma bunyóst alakít (Mickey).
2001-ben a színész ismét egy merész filmben vállalt szerepet, a Tony Scott által rendezett Kémjátszmában. A történetben Pitt egy amerikai kémet (Tom Bishop) alakít, aki a hidegháború idején fogságba esik egy kínai börtönben. Partnere a filmben Robert Redford, aki szintén egy kémet játszik. A két színész fantasztikusan kiegészíti egymást, és ez látszik a filmen is. Sok kritikus azt mondta, miután látta az alkotást, hogy Brad Pitt olyan karakterű színész, mint amilyen Robert Redford volt fiatalabb korában. Még ebben az évben elvállalta az Ocean's eleven egyik mellékszerepét (Rusty Ryan), amely az 1960-ban készült Dícső tizenegy című alkotás feldolgozása volt. Láthattuk egy kisebb szerep erejéig az Egy Veszedelmes elme vallomásai (2002) című filmben, majd egy évvel később - 2003-ban - a Szinbád című rajzfilmben ő kölcsönözte Szinbád hangját.
  Brad már betöltötte negyvenedik életévét, mikor felkérték, hogy játssza el a Trója (2004) című filmben Achilles szerepét. Egyből belegyezett, mert nagyon tetszett neki a megformálásra váró karakter. A film a görög hős életét mutatja be, és Homérosz leírását vették alapul a forgatókönyvíráshoz. A szerep kedvéért nagyon sokat kellett edzenie, hogy el tudja hitetni a nézőkkel, hogy ő egy félisten, ezért legyőzhetetlen. A forgatás eléggé megerőltető volt számára és egyszer meg is sérült: elszakadt az achilles ina. Állítása szerint mégsem ez volt a legrosszabb az egész felkészülés alatt, hanem az, hogy le kellet szoknia a dohányzásról. Achilles eljátszásáért az Amerikai Tinédzserek Szövetségének díját kapta meg a legjobb filmszínész dráma /akció /kaland kategóriában.
 
A holnap színésze
 
A mozinézők nagy örömére Brad együtt játszott a Mr. & Mrs. Smith (2005) című filmben Angelina Jolie-val. A kritikusok szerint a főszerepekre a két legszebb sztárt választották. 2006-ban előreláthatólag két filmet fog forgatni: a Babel-t és a Chad Schmidt-et, ezután 2007-ben a Benjamin Button című alkotásban láthatjuk majd.
Fiatalkorában először azért figyeltek fel rá, mert különösen szép arca volt és kisportolt testalkata. Azóta már többször is bebizonyította, hogy a jó külső nem elég, hanem kell valami plusz, amitől egyedivé válik. Bármilyen szerepet vállalt el, megpróbálta maximálisan visszaadni az adott karakter legapróbb jellemvonásait is.
 
Pályája során változatos szerepeket formált meg: romantikus hőst, félistent, kegyetlen gyilkost és titkos ügynököt. Brad Pitt egy igazi színész. Rendelkezik a legfőbb jellemvonással, amire a színészeknek a legnagyobb szüksége van: a vízióteremtéssel. Képes elhitetni mindenkivel, hogy nem egy szerepet játszik, hanem ő valóban ilyen, éppen olyan, amilyennek látni szeretnénk.

 
Névjegy :


Név : William Bradley Pitt

Született : 1963. dec. 18. Oklahoma, USA.

Családi állapot : nős

Feleség : Angelina Jolie

Gyerekek : Maddox és Zahara

Magasság : 183 cm

 

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról